dimarts, 14 de juny del 2011

COMPAREM MARQUES DE XOCOLATA. QUINA N'ÉS LA MILLOR?



Un treball de camp és aquell que es fa a partir de la recollida d’informació que no es pot trobar en llibres ni per Internet.
Un cop tenim aquesta informació, l’hem d’analitzar i, si podem, treure’n conclusions.
El nostre treball de camp consisteix en aconseguir aquesta informació de diverses marques de rajola de xocolata.
Per qui no ho sàpiga, una “tableta de chocolate” és una rajola de xocolata. I una presa és cadascun dels quadradets en què es divideix per tallar-la més fàcilment.
Demà, durant la conferència sobre la història de la xocolata (durant la qual haureu d’agafar apunts) aprendreu que la rajola de xocolata és un “invent” recent.


NOM DE LA MARCA (amb el logotip)
TIPUS DE XOCOLATA (si és amb llet, negra, amb ametlles…)
COLORS PREDOMINANTS EN L’EMBOLCALL (segurament no trobarem cap xocolata embolicada de color verd fluorescent)
INGREDIENTS (què té? Atenció que de vegades no mengem xocolata, sinó moltes coses alhora!) % DE CACAU (aquesta pregunta està relacionada amb l’anterior)
PES DE LA RAJOLA (en grams)
PREU DE LA RAJOLA (en € i cèntims)
EL QUILO COSTARIA…(es tracta d’una senzilla regla de tres)
LLOC DE FABRICACIÓ (ens emportarem més d’una sorpresa!)
LLENGUA O LLENGÜES EN QUÈ ES DONA INFORMACIÓ
ES DIU EL LLOC DE PROCEDÈNCIA DEL CACAU? D’ON VE?
HI HA TELÈFON D’ATENCIÓ AL CLIENT? QUIN ÉS? (per fer-hi suggeriments, per formular queixes…)

NOTA: Per complementar la informació recollida podeu fer servir frases com per exemple les següents. EN CAP MOMENT ES DEMANEN OPINIONS.
- Hi ha una marca molt més cara/barata que les altres, perquè surt a Z € el quilo.
- En la majoria de marques, el color predominant de l’embolcall és el ……………., perquè………………
- La marca més barata, que és la N, té un percentatge de cacau molt petit.
- Cap marca ofereix informació en català.
- Només dues marques, la T i la W, diuen d’on prové el cacau.
- Una marca té un telèfon d’atenció al client que comença per XCWK. El cost d’una trucada és de P € el minut.



Resumint: Heu de penjar al vostre blog:


1) Un requadre-resum amb un mínim de 5 varietats/marques de xocolata. ATENCIÓ: el processador de blogger no permet fer taules. Com ho solucionareu?

2) Un informe amb les vostres conclusions, seguint les indicacions donades més amunt.

Aquest és el treball més laboriós d'aquests dies. Superar-lo significa sortir-se'n prou bé!




Suggeriment per al dia de la prova: repasseu problemes de tants per cent, que segurament n'hi haurà, de relatius al % de xocolata. I de regla de tres: a quant surt el quilo d'aquesta xocolata, si 100 grams valen tants diners?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada